fbpx
Футбол

Ліга Європи. «Чорноморець» перемогою стартує в груповому раунді!

Одеський «Чорноморець» стартував у груповому раунді Ліги Європи поєдинком з добре знайомим українським уболівальникам клубом «Динамо» (Загреб).

Щойно на загребському стадіоні "Максимір" завершився матч першого туру групового раунду Ліги Європи «Динамо» – «Чорноморець», і перемогу в цьому поєдинку здобули підопічні Романа Григорчука. Невисокий темп гри в першому таймі з невеликою кількістю моментів біля воріт «Динамо» і «Чорноморця», здавалося, призведе до закономірної нічиєї. Але в самій кінцівці першої половини зустрічі помилка одесита Джеджу призвела до стрімкої контратаки на ворота «Чорноморця», завершив яку точним ударом десятий номер загребського «Динамо» Джуніор Фернандес. Загалом, гол у роздягальню отримав «Чорноморець».

Такий сценарій розвитку подій став несподіваним, і в другому таймі підопічним Романа Григорчука необхідно було показувати свій характер, який є у «Чорноморця», що підтвердили всі попередні поєдинки одеського клубу в Лізі Європи. Правда, статистика виїзних поєдинків «Чорноморця» в євротурнірі говорила про те, що одесити невдало грають у гостьових матчах. Нагадаємо, що в матчах проти «Дачії», «Црвени Звєзди» і «Скендербеу» підопічні Романа Григорчука двічі програли і лише один раз зуміли зіграти внічию. Сьогодні така традиція була змінена.

Другий тайм матчу в Загребі одеський «Чорноморець» розпочав, як кажуть, за здравіє. Два гольових моменти, один з яких завершився ударом Джеджу у поперечину, стали цілком логічними після сплеску в грі підопічних Романа Григорчука. А на 62 -й хвилині матчу Сито Рієра виконав чудову навісну передачу в штрафний майданчик «Динамо», яку ударом головою замкнув Олексій Антонов. Рахунок став 1:1, і «Чорноморець» продовжив атакувати, викликавши свист уболівальників на трибунах «Максимір». А через 3 хвилини черговий навіс в штрафну «Динамо», на цей раз виконаний Павлом Кутасом, блискучим ударом головою замкнув Френк Джа Джеджу, і «Чорноморець» повів у рахунку – 2:1. Такий результат зберігся до фінального свистка.

"Матчі в груповому раунді вищі за рівнем", – говорив напередодні поєдинку в Загребі Роман Григорчук. "Наше завдання, насамперед, впоратися з тією футбольною силою, якою володіє «Динамо»", – заявляв перед матчем тренер одеської команди і, як бачимо, впоратися з загребською «футбольної силою» у «Чорноморця» сьогодні вийшло.

Читайте також: