fbpx
Новини світу

Знищення хімічної зброї обійдеться в мільярди доларів – Асад

  Президент Сирії Башар Асад, що раніше погодився передати запаси хімічної зброї під міжнародний контроль для її подальшого знищення, вважає, що для реалізації цієї мети доведеться витратити мільярди доларів. Крім того, за словами сирійського лідера, вся ця процедура може зайняти близько року і, до того ж, негативно позначиться на навколишньому середовищі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Скориставшись можливістю, Башар Асад в черговий раз заявив про те, що його війська не причетні до використання хімічної зброї в передмісті Дамаска в серпні. Він стверджує, що відповідальність за це лежить на терористах. Асад допускає, що бойовики самі створили хімічну зброю, або ж їм її надали країни, які їх підтримують.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Втім, які країни він має на увазі, Асад уточнювати не став.

Наостанок сирійський лідер запевнив, що виконає всі умови договору про хімічнероззброєння. Він готовий надати список хімічної зброї, наявної у Сирії, а також допустити на склади зі зброєю міжнародних експертів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: