fbpx
Політика

Володимир Сальдо вважає популістською ідею ввести мораторій на закриття сільських шкіл

Ідею ввести мораторій на закриття неефективно працюючих шкіл у сільській місцевості народний депутат від фракції «Партії регіонів» Володимир Сальдо вважає популістською. Парламентарій переконаний, що заборона на закриття таких шкіл принесе державі більше шкоди, ніж користі.

«Просто заборонити закривати і при цьому не думати про те, освіту якої якості отримають діти в школі, де 10 учнів та 2 вузькопрофільних вчителі – злочин перед цими дітьми», – заявив регіонал.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

На переконання політика, в Україні слід думати не про закриття або не закриття шкіл, а про реформування системи освіти в цілому. У першу чергу, діти повинні отримувати якісну освіту незалежно від місця свого проживання.

«Заборона на закриття порожніх шкіл – звучить красиво, але це обман. Оптимізація мережі навчальних закладів повинна враховувати демографічні та економічні реалії. А ми, приймаючи рішення щодо цього, повинні керуватися головним критерієм – якістю знань, які діти можуть отримати в школі», – зазначив Володимир Сальдо.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася вводити мораторій на закриття шкіл у сільській місцевості, ініційований нардепом – мажоритарником Олесем Донієм.

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: