fbpx
Право

Верховна Рада ухвалила євроінтеграційний закон про компенсацію громадянам боргів держави за рішенням суду

 Верховна Рада України у другому читанні прийняла законопроект № 2399 «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень». За відповідне рішення проголосували 325 народних депутатів. До слова, цей законопроект є необхідним для подальшої євроінтеграції України. Документом внесено зміни до законів «Про виконавче провадження» та «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», яким вирішуються питання поетапного погашення заборгованості за судовими рішеннями, відповідальність за виконання яких несе держава, а також узгоджуються між собою положення названих законів.

 Напередодні в ході проведення консультацій голів фракцій щодо закону про гарантії виконання судових рішень, опозиція запропонувала відсторонити Кабінет Міністрів від прийняття рішень про розмір і порядок виплат за рішенням судів. Крім того, у держбюджеті повинні будуть передбачити кошти на виплату компенсацій громадянам.

 Відповідно до прийнятого закону, в Україні також пропонується провести аудит всіх рішень судів, за якими держава заборгувала громадянам засоби і встановлення черговості виплати таких коштів.

 За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: