fbpx
Політика

Валерій Дудінов очолив Державну виконавчу службу України

 Президент України Віктор Янукович призначив Валерія Дудінова на пост голови Державної виконавчої служби України. Дудінов отримав призначення від президента 19 вересня. Саме сьогодні президент України підписав відповідний указ № 518.

 Нагадаємо, що раніше іншим указом № 517/2013 Віктор Янукович звільнив Валерія Дудінова з посади керівника Державної служби геології та надр України (Держгеонадр). На чолі Держгеонадру Дудінов перебував з 16 січня поточного року.

 За наявними даними, Валерія Дудінова пов’язують дружні стосунки з нинішнім міністром енергетики України Едуардом Ставицьким і його колишнім радником, попереднім керівником Держгеонадр – Олегом Проскуряковим. Зараз Проскуряков займає посаду міністра екології та природних ресурсів України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Варто відзначити, що до приходу в Держгеонадр Валерій Дудінов був співробітником вугільної компанії «Інвестиції та розвиток», яка належала народному депутату України Ігорю Гуменюку («Партія регіонів»). Цікавим є той факт, що деякі топ – менеджери з цієї компанії вже перейшли в Міненерговугілляпром і в корпорацію «МАКО», якою керує старший син президента Олександр Янукович.

 Попереднього голову виконавчої служби України Геннадія Стадника голова держави звільнив із займаної посади 19 лютого 2013 року. Додамо, що Стадник керував «виконавчим відомством» з 2011 року, а з 2008 року обіймав посаду директора одного з департаментів виконавчої служби.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Додамо, що Державна виконавча служба України – це центральний орган виконавчої влади. Діяльність служби координується Кабінетом міністрів через міністра юстиції. Відомство входить до системи органів виконавчої влади, займається реалізацією політики держави у сфері примусового виконання судових рішень.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: