fbpx
Політика

Хасан Роухані налаштований на відкритий діалог – Барак Обама

 Американський президент Барак Обама повідомив, що в його планах провести перевірку того, наскільки новий президент Ірану готовий до діалогу з Вашингтоном. На думку експертів, дана заява є ознакою того, що американський лідер хоче відволіктися від теми застосування хімічної зброї в Сирії.

«У даний момент з’явилися ознаки того, що президент Хасан Роухані є людиною, яка налаштована на відкритий діалог з США і Заходом. Раніше подібного ми не спостерігали. Нам необхідно переконатися чи є це правдою», – заявив Барак Обама.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Також американський президент повідомив, що відразу після завершення виборів в Ірані він направив вітального листа новому президенту країни Хасану Роухані. У своєму зверненні Барак Обама підкреслив інтерес американської влади вирішити питання, щодо ядерної проблеми Ірану. На думку президента США, влада Ірану зобов’язана довести той факт, що атомна енергетика не буде використовуватися у військових цілях.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«У даний момент відкриті всі шляхи для дипломатичного вирішення проблеми. Сподіваюся, що Іран ними скористається», – заявив Барак Обама.

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: