fbpx
Інновації

Азаров доручив розробити пропозиції щодо використання домену .УКР

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив органам влади розробити і подати на розгляд у Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України свої пропозиції щодо унормування питання з використанням назв у домені .УКР.

Глава Держіфнормнауки Володимир Семиноженко повідомив, що доручення Азарова базується на перших підсумках реєстрації інформаційних ресурсів у новому національному домені .УКР. Нагадаємо, що пробну реєстрацію в Україні почали ще наприкінці серпня 2013 року. Крім того, доручення прем’єр -міністра базується і на результатах громадського обговорення щодо врегулювання питань адміністрування національного домену .УКР в інтересах українського інтернет- співтовариства.

Семиноженко розповів, що проведені роботи показали необхідність унормування питань з використанням географічних назв і назв органів влади в домені .УКР. Це стосується територіальних органів влади та державних установ. Крім того, нормування вимагає і порядок резервування доменних імен для потреб держави.

У дорученні прем’єр -міністра сказано, що всі зацікавлені органи виконавчої влади повинні надати на адресу Держінформнауки свої пропозиції з даного питання не пізніше 1 листопада 2013 року.

В Кабміні повідомили, що представники Держінформнауки за результатами пріоритетної реєстрації доменних імен в національному домені .УКР зобов’язуються розробити та подати до 31 грудня 2013 року відповідного акта з подальшим внесенням на розгляд Кабінету міністрів. Зазначимо, що спершу цей акт розгляне Міністерство освіти і науки.

Нагадаємо, що з 22 серпня в Україні почав функціонувати національний кириличний домен .УКР.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: