fbpx
Політика

У політиків немає практичного бажання проводити вибори в Києві у 2013 році – Володимир Литвин

 Голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, лідер Народної партії Володимир Литвин заявляє, що не бачить у політиків практичного бажання проводити вибори мера Києва і депутатів Київради у 2013 році.

"У мене є можливість аналізувати заяви політиків з цього питання і все більше переконуватися в тому, що стало ритуалом закликати прийняти рішення про вибори до кінця 2013 року. Всі вже розуміють, що вибори в Києві відбудуться в 2015 році. Хоча необхідно було проводити позачергові вибори, обрати Київського міського голову та депутатів Київради на період до 2015 року. У 2015 році провести чергові вибори, одночасно з виборами до місцевих рад по всій країні, щоб увійти в єдине русло. Однак розумію, що далі розмов справа не піде. Не бачу практичного бажання проводити вибори в столиці", – сказав В. Литвин в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Небажання політиків проводити вибори в столиці в поточному році В.Литвин пояснив тим, що "ніхто не хоче йти на ризик перед президентськими виборами 2015 року" .

"Якщо до кінця цього року рішення не буде прийнято, то призначати в 2014 році їх безглуздо. Вибори депутатів і мера на півроку будуть виглядати насмішкою над людьми", – вважає депутат.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Відповідаючи на питання про те, як, на його думку, будуть проходити сесії Київради, проведення яких блокувала опозиція, В. Литвин сказав: "Я думаю, що бойових дій вже не буде".

"Київрада, яку називають нелегітимнимною, буде проводити засідання і приймати рішення. А всіх , хто не згоден з цим будуть направляти до суду", – упевнений він.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: