fbpx
Україна

Україну щорічно відвідує 24 600 000 туристів – Вілкул

За три минулих роки щорічна кількість туристів, які в’їжджають в Україну, збільшилася приблизно на 1,1 мільйони. Тепер ця цифра становить 24,6 мільйони осіб на рік. Про це розповів віце -прем’єр- міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради з підготовки 2- го київського міжнародного туристичного форуму. Нагадаємо, що міжнародний туристичний форум у Києві пройде з 10 до 12 жовтня.

«Туризм є однією з точок зростання національної економіки. На сьогоднішній день внесок сфери туризму у ВВП України становить лише 2,2 %», – заявив Вілкул.

При цьому в інших країнах, за інформацією Всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО), сфера курортів і туризму генерує кожне 12- е робоче місце. Варто відзначити, що зараз внесок туризму в світовий ВВП становить 9 %.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

«Це є орієнтиром для України. Ми повинні використовувати найкращі світові практики для підвищення туристичного сервісу. Україна має серйозний потенціал для розвитку галузі», – запевнив Вілкул.

Стало відомо, що в міжнародному туристичному форумі візьмуть участь глава всесвітньої туристичної організації (ЮНВТО) Талеб Ріфаї, глава делегації Євросоюзу в Україні Ян Томбінський, представники 12 держав – членів Організації Чорноморського Економічного співробітництва (ОЧЕС), посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, глава торгової палати США в Україні Хорхе Зукоскі та інші.

Читайте також:  Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту

«Проведення 2-го міжнародного форуму з туризму в Києві, в якому будуть брати участь керівники з туризму країн-членів ОЧЕС, свідчить про зростання уваги до України та її туристичних перспектив», – упевнений Матіас Брандт, голова проекту німецького товариства співробітництва GIZ .

Додамо, що на форумі пройде засідання міністрів туризму країн-членів ОЧЕС, а також буде представлена ​​експозиція курортних і туристичних можливостей України.

За матеріалами: УНН

Читайте також: