fbpx
Новини світу

Росія ввела заборону на ввезення молочної продукції з Литви

 Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко повідомив про те, що Росія вводить обмеження на ввезення молочної продукції з Литви на свою територію. За його словами, до відповідного рішення вони прийшли після перевірки молочної продукції окремих литовських виробників, однак про які саме підприємства йдеться, він поки що уточнювати не став.

Декількома днями раніше Онищенко вже говорив про те, що у них виникли претензії до кисломолочної продукції з Литви, відзначивши, що буде посилено контроль за цими товарами.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Примітно, що в серпні Россільгоспнагляд вже обмежував поставки сиру і молока з Литви. У той раз повідомлялося, що в цій продукції було виявлено антибіотик тетрациклін.

Росія ввела заборону щодо литовської продукції на тлі митного конфлікту між двома країнами. У Литві раніше висловили невдоволення тим, що на російській митниці їх продукцію піддають ретельній перевірці.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Наскільки відомо, частка Литви на молочному ринку Росії дуже мала і становить менше одного відсотка.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: