fbpx
Економіка

Україна отримала кредит на 750 млн доларів на зовнішньому ринку

 Україна на зовнішньому ринку отримала синдикований кредит. Загальна сума кредиту -750 млн доларів. Варто відзначити, що в його залученні взяв участь Sberbank CIB. Про це повідомили представники фінансової установи.

 «Це перший для нашої фінансової установи досвід з надання синдикованого кредиту українській державі, який є дуже важливим кроком на шляху подальшої співпраці», – заявили представники Sberbank CIB.

 Раніше повідомлялося, що в серпні поточного року Кабінет Міністрів України затвердив умови щодо здійснення державних запозичень із зовнішніх ринків. Загальна сума запланованих запозичень – 750 мільйонів доларів США під 6,5 % річних. Крім того, разова комісія складе 3,02% від основної суми кредиту. Про це повідомляється в постанові Кабінету Міністрів № 592 від 21.08.13.

 Крім того, в постанові Кабміну повідомляється, що процентні доходи по кредиту будуть сплачуватися щоквартально. Погашення цієї позики здійснюватиметься не пізніше, ніж через 2 роки після дати його залучення.

 Згідно з постановою Кабміну, обслуговування та погашення позики буде здійснюватися за рахунок коштів, які передбачені в законі України «Про Державний бюджет на 2013 рік». За наявними даними, відповідальним за залучення цієї позики і укладання договору визначили міністра фінансів України Юрія Колобова.

 Варто відзначити, що Мінфін повинен передбачити на відповідний рік кошти для обслуговування та погашення зовнішніх запозичень України, які були здійснені відповідно до вищевказаної постанови.

 Фахівці припускають, що запропоновані в Мінфіні параметри допускають повторення тієї схеми, яку Кабінет Міністрів використовував раніше при угоді з ВТБ Банком.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: