fbpx
Новини світу

Україна готується до видачі сертифікатів Євро-1 – Олександр Клименко

 Україна готується до видачі сертифікатів Євро -1, які будуть необхідні для підтвердження походження товарів для їх звільнення від сплати мита, повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко журналістам у середу.

 За його словами, Міндоходів готове вести активний діалог з бізнесом у цьому напрямку.

 Говорячи про процес адаптації податкового та митного законодавства до стандартів ЄС, міністр зазначив, що одним з провідних питань є гармонізація структури акцизного збору на тютюнові та алкогольні вироби.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 "Ми також повинні впровадити відповідно до європейських стандартів систему уповноваженого економічного оператора. Це дозволить національним товаровиробникам, експортерам проходити в Європі митні процедури за спрощеною системою, що також сприятиме підвищенню їх конкурентоспроможності. Відповідну можливість отримають і європейські виробники в Україні", – сказав він.

 Міністр також підкреслив, що зобов’язання України перед ЄС передбачають досягнення країною показника митних оглядів на 5% від загальної кількості митних декларацій до другого кварталу 2014 року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Вже зараз оглядається 3,3 % товарів", – сказав О.Клименко.

 Він також підкреслив, що для України "сьогодні знаковий день" у зв’язку зі схваленням Кабінетом міністрів тексту Угоди про асоціацію з ЄС.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: