fbpx
Політика

Україна демонструє помірні корупційні ризики за рівнем нагляду за «оборонкою»

Агентство Transparency International оцінило рівень законодавчого нагляду за оборонною галуззю. Дослідження проводилося для 82 країн світу.

Згідно з проведеним дослідженням, більшості країн (85 %) бракує ефективного, всеохоплюючого і підзвітного контролю у сфері оборонної політики. Крім того, близько 70 % найбільших у минулому році країн-постачальників зброї залишають у законодавстві «лазівки для корупції».

Повідомляється, що Україна потрапила до групи держав з «помірними» корупційними ризиками («moderate») за рівнем нагляду парламенту за оборонною галуззю. Варто відзначити, що поряд з Україною, в цю групу потрапили Аргентина, Боснія і Герцеговина, Чилі, Хорватія, Кіпр, Іспанія, Чехія, Угорщина, Італія, Латвія, Мексика, ПАР і Таїланд.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

У верхню частину цього рейтингу, продемонструвавши найнижчі корупційні ризики, потрапили лише 4 держави: Німеччина, Австралія, Великобританія і Норвегія.

За лідерами рейтингу розташувалися 12 держав, чиї парламенти здійснюють відносно ефективний контроль своєї оборонної галузі: Австрія, Болгарія, Бразилія, Колумбія, Японія, Франція, Польща, Південна Корея, Словаччина, Швеція, Тайвань та США.

Додамо, що після «помірної корупційної» групи, в яку і увійшла Україна, слідує 3 групи країн з «високими» корупційними ризиками (зокрема, Грузія, Росія, Ізраїль, Індія, Казахстан і Туреччина) і «дуже високими ризиками» (Афганістан, Венесуела, Китай, Зімбабве і Туніс).

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

На  дні рейтингу, показавши критично нульовий рівень нагляду влади за оборонною галуззю, потрапили 14 держав: Алжир, Камерун, Ангола, Кот- д’Івуар, Єгипет, Демократична республіка Конго, Еритрея, Лівія, Іран, Катар, Шрі-Ланка, Сирія, Саудівська Аравія і Ємен.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: