fbpx
Політика

Саакашвілі: Я не збираюся припиняти політичну діяльність

«Незважаючи на те, що мій президентський термін закінчується 27 жовтня, я не збираюся припиняти свою політичну діяльність», – заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі під час свого візиту до Туреччини, де він зустрівся з представниками етнічних грузин і особисто передав їм свідоцтва, які підтверджують їх грузинське громадянство.

За його словами, він відправився до Туреччини, але його відразу зустріла Грузія.

«Ви – це і є Грузія. Сталося так, що через мінливість долі наш окупант Російська Федерація переселила багатьох грузинів з рідної землі для того, щоб батьківщина вас забула, а ви забули її. Цього не сталося з огляду на те, що наші гени і наша порода настільки сильні, що ми назавжди залишаємося грузинами. Мій президентський термін закінчується, але цим я не припиняю свою політичну діяльність, і я впевнений, що всі ми продовжимо розвиток успіху в Грузії», – заявив Михайло Саакашвілі на зустрічі у Туреччині.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

За його словами, ті грузини, які є громадянами Туреччини і знають грузинську мову, вони відчувають себе грузинськими патріотами і хочуть, щоб дружні взаємини між нашими країнами розвивалися і посилювалися з кожним днем​​, і вони отримають грузинське громадянство, оскільки всі вони є справжніми грузинами.

Михайло Саакашвілі прокоментував також невдоволення чинного уряду його рішенням про присвоєння громадянства Грузії грузинам, які проживають в Туреччині.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Грузини, що проживають на території Туреччини, є більшою мірою грузинами, ніж ті, які проживають на території самої Грузії та звинувачують Грузію в розв’язанні війни в серпні 2008 року», – зазначив Саакашвілі.

Рішенням президента Грузії Михайла Саакашвілі, 936 етнічним грузинам, що проживають в Туреччині, сьогодні, 18 вересня, присвоєно громадянство Грузії.

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: