fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію. Опозиція проголосує за всі необхідні законопроекти

 Українська опозиція буде голосувати за всі законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС, запевнили європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле три лідери опозиції – Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

Як повідомив після закінчення зустрічі, яка відбулася в четвер у Брюсселі, сам Ш. Фюле, сторони обговорили участь опозиції у законодавчому забезпеченні можливості підписання Угоди про асоціацію.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"У Верховній Раді має бути проведена важлива законодавча робота. Я попросив трьох лідерів опозиції про їх конструктивне залучення до порядку денного і радий, що вони виявили готовність підтримувати необхідне законодавство для підписання Угоди про асоціацію", – сказав європейський комісар.

Він також висловився за необхідність консенсусу та конструктивної роботи – як влади, так і опозиції та громадянського суспільства.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Тому я з нетерпінням чекаю своєї участі у круглому політичному столі з цього питання за участю всіх представників з нагоди мого наступного візиту в Україну", – повідомив Ш. Фюле.

Очікується, що єврокомісар візьме участь у Ялтинській щорічній зустрічі, організованій "Ялтинською європейською стратегією" (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука (19-22 вересня в Лівадійському палаці).

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: