fbpx
Політика

Росія і Китай зкоординують позиції щодо Сирії

Глава МЗС Росії Сергій Лавров провів бесіду по телефону зі своїм китайським колегою Ваном І. У ході розмови обидві сторони обмінялися думками щодо подій у Сирії і в черговий раз підтвердили єдність позицій двох країн  сирійської проблеми.

Як повідомили в прес-центрі російського зовнішньополітичного відомства, ініціатором розмови виступив глава китайської дипломатії.

"Підтверджено єдність позицій Росії та Китаю, що послідовно виступають за політико-дипломатичне врегулювання ситуації в Сирії без втручання ззовні", – йдеться на офіційному сайті МЗС РФ. Глави МЗС також "привітали приєднання Сирії до Конвенції про заборону хімічної зброї та висловилися за якнайшвидшу реалізацію досягнутих у Женеві російсько-американських домовленостей".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім того, сторони домовилися продовжувати підтримувати тісні контакти і зкоординувати позицію щодо сирійської проблеми як у ОЗХЗ (Організації з заборони хімічної зброї), так і в рамках ООН.

Минулого тижня Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі провели кілька зустрічей в Женеві, на яких погодили порядок вивезення хімзброї з Сирії або її знищення до середини 2014 року. Угода припускає, що ОЗХЗ виробить відповідний план, для реалізації якого буде прийнято резолюцію РБ ООН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: