fbpx
Новини світу

Російські прикордонники відкрили попереджувальний вогонь по судну “Арктік Санрайз”

Російські прикордонники були змушені відкрити попереджувальний вогонь з артилерійської установки прикордонного корабля "Ладога", щоб не допустити проходження судна Greenpeace «Арктик Санрайз» поблизу нафтовидобувної платформи «Приразломная», що належить «Газпрому», в Печорському морі.

Як стверджують екологи, в напрямку «Арктік Санрайз» було зроблено не менше 11 пострілів. Прикордонники попередили представників Greenpeace, про те, що відкриють вогонь на поразку, якщо їх корабель негайно не покине акваторію, в якій знаходиться нафтоплатформа. Також російські прикордонники попросили дозволу піднятися на борт судна, але капітан «Арктик Санрайз» відповів відмовою.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Представники ФСБ заявили, що «в даний час поблизу нафтогазового комплексу РФ склалася загроза безпеки об’єкта», у зв’язку з чим вони були змушені відкрити попереджувальну стрільбу.

Нагадаємо, судно «Арктик Санрайз» вже кілька днів маневрує в Баренцевому морі. 17 вересня активісти Greenpeace наблизилися до нафтоплатформи, але не порушували кордонів закритих  для плавання.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Арктік Санрайз" біля платформи "Приразломная" ​​(відео):

:

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: