fbpx
Право

Представник українського омбудсмена із захисту персональних даних буде обиратися на відкритому конкурсі – Лутковська

  Представник українського омбудсмена із захисту персональних даних буде обраний за підсумками відкритого конкурсу.

Як повідомила в середу в Брюсселі уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, про це вона проінформувала європейського інспектора Хастінкса в ході зустрічі, що відбулася.

"Ми говорили про те, яким чином ми можемо взяти участь у тих заходах, які проводяться в ЄС, з метою відстеження останніх тенденцій у сфері захисту персональних даних, говорили про те, яким чином організована робота. Зокрема, надали інформацію про те, що зараз оголошений конкурс на посаду представника уповноваженого з захисту персональних даних", – повідомила вона.

Український омбудсмен підкреслила , що "це – один із кроків на шляху європейської інтеграції".

"Конкурс буде відкритим, а до участі в конкурсній комісії ми запросили представників Європейської комісії, Ради Європи, представництва ООН в Україні, а також представника верховного комісара з прав людини ООН. Конкурс відбудеться наприкінці вересня. Він також буде відкритим", – додала В. Лутковська.

При цьому омбудсмен пояснила, що з 1 січня 2014 року змінюються система реалізації функцій держави у сфері захисту персональних даних.

"Якщо раніше за це відповідав державний орган – це була Державна служба захисту персональних даних, то з 1 січня 2014 року функції контролю за захистом персональних даних прав людини при обробці персональних даних стають функцією обмудсмена, як незалежної інституції, яка може дійсно говорити, в першу чергу, про захист персональних даних, і лише потім про технічний захист інформації", – повідомила В.Лутковська.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: