fbpx
Суспільство

Потрібно фінансувати українські фільми на основі глядацьких симпатій, а не симпатій чиновників – «УДАР»

Влада повинна виділяти кошти на українські фільми, які будуть користуватися популярністю у вітчизняного глядача. Крім того, влада повинна популяризувати українські фільми, принаймні, на тих телеканалах, що фінансуються з державного бюджету. Про це повідомила народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко в ході обговорення законопроекту про внесення змін до закону «Про ратифікацію Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво».

За її словами, в законопроекті передбачається створення компетентного органу шляхом розмежування повноважень між Міністерством культури і Державним агентством України з питань кіно.

Вона запевнила, що представники «УДАРу» голосуватимуть за цей законопроект, оскільки вони підтримують цю ідею.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

«Важливо, щоб ми сьогодні не тільки визнали в Україні єдиний компетентний орган, який координуватиме всі питання, пов’язані з кінематографом. Потрібно системно підходити до питання нинішнього українського кінематографа», – впевнена політик.

За її словами, потрібно ставити питання про фінансування касових фільмів, які популярні серед українських глядачів, а не користуються антипатіями чи симпатіями чиновників з Держкіно.

Геращенко зазначила також, що не стільки важливі чисельні показники відзнятих в Україні фільмів, про які активно рапортують чиновники, а їх доступність і конкурентоспроможність для глядачів.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

«Сьогодні міністр культури наводить дуже красиві цифри – за останній рік зняли 78 українських фільмів. Скажіть, будь ласка, а скільки з них дійшло до українських громадян? Кілька фільмів демонструвалися в кінотеатрах, у них був непоганий прокат. Але їх українцям не побачити на телебаченні. Тому треба ставити питання, щоб фільми, які знімаються на кошти з держбюджету, транслювалися принаймні на телеканалах, які теж фінансуються з держбюджету», – підсумувала депутат.

За матеріалами: klichko.org

Читайте також: