fbpx
Економіка

Оформлення закордонного паспорта. Оплата вартості послуги і бланка є законними – рішення Вищого адмінсуду України

  Вищий адміністративний суд України ухвалив, що до обов’язкових платежів при оформленні закордонних паспортів належить не тільки державне мито, але і вартість державної послуги і вартість бланка паспорта.

Як повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України, 17 вересня Вищий адмінсуд повністю задовольнив касаційну скаргу управління ГТС України в Запорізькій області та скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 19 лютого 2013 року за позовом жителя Запорізької області щодо оплати послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено в задоволенні позову.

Основною вимогою позивача було оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з сплатою тільки 170 грн (державне мито), тоді як постановами Кабінету міністрів України передбачена сплата, крім державного мита, вартості державної послуги та вартості бланка паспорта.

"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України і поставив логічну крапку в суперечках з приводу обов’язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", – підкреслили в прес-службі.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: