fbpx
Новини світу

Американські сенатори хочуть ввести санкції щодо російських банків

 Американські сенатори підозрюють, що російські банки надавали фінансову допомогу режиму сирійського президента Башара Асада. У зв’язку з цим, чиновники звернулися до Адміністрації президента США і закликали покарати відповідні фінансові установи.

Як повідомив сенатор Річард Блументаль, Башар Асад не зміг би продовжувати війну в Сирії, якби йому не допомагали російські банки. За його словами, США могли б заморозити їхні активи і перешкодити займатися бізнесом на американській території.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

«Ми можемо заборонити їх співробітникам в’їзд на територію США і заподіяти дійсно сильний фінансовий біль», – заявив сенатор.

Він також зазначив, що разом зі своїми колегами вже направив до Міністерства фінансів листа, в якому вони попросили вказати на банки , які співпрацюють з режимом Асада.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«Серед цих банків – ВТБ, Газпромбанк і Зовнішекономбанк», – йдеться в листі.

Примітно, що заява Блументаля послідувала відразу після того, як Сполучені Штати і Росія врегулювали питання, щодо хімічної зброї в Сирії. Сторони домовилися знищити запаси хімзброї під міжнародним контролем.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: