fbpx
Міжнародна економіка

На Кіпрі обіцяють зняти банківські обмеження вже до початку наступного року

 Влада Кіпру заявила про свій намір зняти чинні обмеження на банківські операції вже до початку наступного року. Про це повідомив президент держави Нікос Анастасіадіс.

Влітку минулого року влада країни звернулася за допомогою до ЄС і МВФ. Тоді влада держави просила врятувати Банк Кіпру, і ще один великий банк – Laiki. Нагадаємо, що обидва банки зазнали величезних втрат після масового списання грецьких держоблігацій.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Вже навесні поточного року влада Кіпру вдарила по руках з «трійкою» кредиторів. Тоді державі було надано кредит у розмірі 10 мільярдів доларів. У відповідь на це, з боку Кіпру був ліквідований проблемний банк Laiki, а його здорові активи були передані Банку Кіпру.

На думку президента Кіпру, в даний момент робиться все можливе, щоб найближчим часом була відновлена ​​економічна активність в країні. Анастасіадіс сподівається, що країні вдасться вибратися з кризи. Надію на це кіпрській владі дають позитивні оцінки міжнародних організацій, які прийняли рішення видати країні черговий транш фінансової допомоги.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: