fbpx
Політика

Депутати-“тушки” з’являються тільки в опозиційних фракціях – Владислав Лук’янов

  Наявність у парламенті депутатів -перебіжчиків є давньою хворобою опозиції, яку вона не може вилікувати через корупцію у власній партійній верхівці, заявив народний депутат фракції Партії регіонів Владислав Лук’янов.

"Тушки" з’являються тільки в опозиційних фракціях. Це давня хвороба помаранчевих, яку вони не можуть вилікувати через корупцію у власній партійній верхівці", – зазначив політик, коментуючи заяви екс -прем’єра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба Партії регіонів в середу.

За його словами, перед виборами партійні функціонери нинішньої опозиції продавали прохідні місця у своїх партійних списках або право балотуватися від своїх партій в округах.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Політики, які купують таке право, вважають себе вільними від зобов’язань перед партією, оскільки вже "сплатили "вхідний квиток до парламенту, і хочуть проводити самостійну політику. Ось у чому причина виходу депутатів з фракцій, а не якийсь міфічний тиск влади", – додав він.

"Якщо з ваших фракцій біжать люди, то не потрібно в цьому звинувачувати владу. Чому ви брали слабких і нестійких до списків? Хіба не знайшли кращих?" – зазначив В. Лук ‘янов, звертаючись до представників опозиції.

"Коли Партія регіонів була в опозиції, у нас не було "тушок"! У помаранчевих "тушки" – це правило. Так було після всіх виборів. У 2006 році Ющенко через масовий перехід депутатів оголосив перевибори. Але це не допомогло. Після виборів 2007 року депутати все одно залишали фракції БЮТ і "НУ- НС". Не вилікували цю хворобу і вибори -2012. І головна причина цього – корупція в партії і нелегальна торгівля місцями. Я здивований тим, що Юлія Тимошенко досі не зрозуміла цього правила: якщо ти продаєш місця в списку – ці люди тебе зрадять. І влада тут ні при чому", – резюмував він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: