fbpx
Політика

Вибори в Києві повинні пройти в 2015 році – Олександр Єфремов

  Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує продовження дискусії в парламенті щодо проведення виборів до Київради і мера міста і наполягає на своїй точці зору про проведення виборів у Києві в 2015 році.

"Вибори до Київради відповідно до законодавства повинні відбутися в 2015 році", – заявив він журналістам у парламенті в середу.

Говорячи про вибори мера столиці, О. Єфремов зазначив, що "вибори мера непланові, тому ми повинні розуміти що ми сьогодні не вирішуємо проблему Київської міської ради і мера ми фактично обираємо на півтора роки".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Якщо політики вирішать, що необхідно ввести виборну кампанію в Києві в юридичне поле і не гратися, то значить ми повинні провести вибори в жовтні 2015 року", – підкреслив він.

О. Єфремов також зазначив, що переговори щодо виборів у Києві швидше за все будуть продовжуватися, оскільки "це – політика".

Раніше заступник голови фракції "УДАР" Віталій Ковальчук заявляв, що "УДАР" ініціює призначення виборів мера Києва і депутатів Київської міської ради на 15 листопада 2013 року.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він розповів, що в понеділок на зустрічі керівників фракцій з головою Верховної Ради Володимиром Рибаком з питання виборів у Києві, "УДАР" наполягав на необхідності призначити вибори мера Києва і депутатів Київради.

"Ми не дійшли згоди. І сьогодні ми представимо проект постанови про призначення позачергових виборів на 15 грудня. У будь-якому випадку будемо домагатися, щоб вибори в Києві – і мера, і депутатів Київради були призначені", – підкреслив В. Ковальчук.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: