fbpx
Суспільство

Вдові Лучано Паваротті вручать премію, присуджену її чоловікові у 2007 році

Італійському оперному співакові Лучано Паваротті буде посмертно присуджена британська премія в області класичної музики Classic Brit Award . На сайті премії повідомляється, що Паваротті нагороджений «за довічний внесок у розвиток класичної музики».

Рішення про присудження тенору престижної нагороди було винесено ще в 2007 році, але на жаль, в тому ж році співак помер від раку підшлункової залози, і премія так і залишилася зберігатися в архіві. Тепер Classic Brit Award передадуть вдові співака Ніколетті Мантовані-Паваротті.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

Урочиста церемонія вручення нагороди відбудеться наступного місяця – у день 50-річного ювілею з дня дебютного виступу Лучано Паваротті на британському телебаченні. Крім того, цього року буде оприлюднена архівна арія з опери Пуччіні «Богема», яка донедавна зберігалася у вдови тенора і ніколи раніше не звучала.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Лучано Паваротті – один з найвидатніших тенорів XX століття. Величезну популярність вокалісту принесли не лише виступи на оперних сценах, а й концерти в складі колективу «Три тенори», що тривали протягом 15 років.

Лучано Паваротті. "Аве Марія" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: