Євросоюз підтримав Литву в конфлікті на митниці з Росією

 Литва направила до органів Європейського союзу офіційні скарги у зв’язку з ситуацією, яка склалася останнім часом на кордоні Литви з Калінінградською областю Російської Федерації. Про це повідомляють ЗМІ. На дану скаргу послідувала реакція Єврокомісії, її представництво вже виступило на підтримку республіки.

Згідно з думкою литовської влади, ретельні перевірки, яким представники митної служби на кордоні Росії піддають перевізників з Литви, є необгрунтованими. «Дані проблеми є безпідставними і дискримінаційними, а також надають поганий вплив на конкурентоспроможність як європейської, так і литовської торгово -транспортної системи», – скаржиться міністерство закордонних справ Литви. У відомстві підкреслюють також, що дії Російської Федерації суперечать її зобов’язанням, які вона взяла при вступі до Світової організації торгівлі.

Related Post

 Скарги розіслали головному уповноваженому Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон, декільком комісарам Єврокомісії, а також віце-президенту Єврокомісії Сійму Калласу. З коментарем щодо цього у вівторок, 17 вересня цього року, виступило литовське представництво Єврокомісії. «Дії російських установ, які заважають торгівлі, не виглядають обгрунтованими. Тому Єврокомісія сподівається, що установи Росії без зволікання скасують дані необгрунтовані обмеження», – зазначили в представництві.

 Нагадаємо, Литва в даний час головує в Європейському союзі. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявляв раніше, що республіка намагається використовувати свої зв’язки в структурах Європи, а також контакти з офіційними особами Російської Федерації, щоб врегулювати обстановку на кордоні з Росією.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment