fbpx
Новини світу

Євросоюз підтримав Литву в конфлікті на митниці з Росією

 Литва направила до органів Європейського союзу офіційні скарги у зв’язку з ситуацією, яка склалася останнім часом на кордоні Литви з Калінінградською областю Російської Федерації. Про це повідомляють ЗМІ. На дану скаргу послідувала реакція Єврокомісії, її представництво вже виступило на підтримку республіки.

Згідно з думкою литовської влади, ретельні перевірки, яким представники митної служби на кордоні Росії піддають перевізників з Литви, є необгрунтованими. «Дані проблеми є безпідставними і дискримінаційними, а також надають поганий вплив на конкурентоспроможність як європейської, так і литовської торгово -транспортної системи», – скаржиться міністерство закордонних справ Литви. У відомстві підкреслюють також, що дії Російської Федерації суперечать її зобов’язанням, які вона взяла при вступі до Світової організації торгівлі.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Скарги розіслали головному уповноваженому Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон, декільком комісарам Єврокомісії, а також віце-президенту Єврокомісії Сійму Калласу. З коментарем щодо цього у вівторок, 17 вересня цього року, виступило литовське представництво Єврокомісії. «Дії російських установ, які заважають торгівлі, не виглядають обгрунтованими. Тому Єврокомісія сподівається, що установи Росії без зволікання скасують дані необгрунтовані обмеження», – зазначили в представництві.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Нагадаємо, Литва в даний час головує в Європейському союзі. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявляв раніше, що республіка намагається використовувати свої зв’язки в структурах Європи, а також контакти з офіційними особами Російської Федерації, щоб врегулювати обстановку на кордоні з Росією.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: