fbpx
Економіка

У держбюджеті-2013 не вистачає 45 млрд грн для виконання всіх бюджетних зобов’язань – Яценюк

   У державному бюджеті 2013 року не вистачає 45 млрд грн для виконання всіх бюджетних зобов’язань, заявляють у "Батьківщині".

"Уряд не хоче сказати правду про те, що до кінця поточного року не вистачає 45 млрд грн для фінансування обов’язкових статей бюджету", – сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, виступаючи в парламенті у вівторок.

Він зазначив, що Кабінет міністрів України на один день подав до парламенту проект держбюджету на 2014 рік і відразу ж його забрав на доопрацювання.

"Уряд відверто не може визнати того, що вони не знають бюджетні параметри на наступний рік", – сказав А. Яценюк.

Лідер фракції "Батьківщина" підкреслив, що уряд повинен негайно відновити переговори з Міжнародним валютним фондом, негайно відновити переговори про отримання макрофінансової допомоги з Європейським Союзом, а також провести переговори з європейським банком реконструкції та розвитку про фінансування української економіки.

А. Яценюк підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом "є серйозним кроком для стабілізації української економіки".

Він також підкреслив, що уряд України не робить ніяких кроків "у російському напрямку".

У той же час, за словами депутата, більшість українських підприємств не можуть поставляти свою продукцію в Росію. "Всесвітня торгова організація повинна вирішити торговельну суперечку між Україною і Росією", – підкреслив А. Яценюк.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: