fbpx
Політика

Уряд Азарова тільки збільшує податки – «УДАР»

 Філософія уряду М. Азарова – збільшення податків, замість того, щоб зменшувати податкове навантаження на населення, на малий і середній бізнес. І спроба ввести податок на продаж валюти – не виняток. Про це заявив народний депутат від "УДАРу" Ярослав Гінка в ефірі "5 каналу", передає УНН.

"Восени, як правило, зростає попит на валюту. Це обумовлено тим, що люди поповнюють свої запаси, які були витрачені влітку на відпочинок, ремонт. Крім того, ми повинні розрахуватися і закупити газ у "Газпрому" – для цього теж потрібна валюта. Також відомо, що під тиском Нацбанку комерційні банки продали багато валюти, не маючи її в своїх статутних капіталах. Катастрофічно зменшується золотовалютний резерв країни. На сьогодні це 22 млрд доларів і ще опуститься до 20 млрд доларів. Це призведе до девальвації гривні", – зазначив Ярослав Гінка.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

На думку депутата, Президент дав доручення віце – прем’єру Сергію Арбузову жодним чином не допустити девальвації гривні. Тому влада ініціює податок на продаж валюти як елемент недопущення девальвації.

"Арбузова цей податок не цікавить як податок, там надходжень не буде – все піде в тінь. Він зацікавлений в тому , щоб люди були налякані ситуацією і перестали купувати валюту", – зазначив Ярослав Гінка.

Читайте також:  МЗС України заявило, що не визнає президентства Путіна і закликало інші країни зробити так само

За словами "ударівця", врятувати фінансову ситуацію в країні допоможе проведення реформ, підписання Угоди про асоціацію з ЄС, поліпшення інвестиційного клімату та запровадження податкових канікул для малого і середнього бізнесу.

Джерело: УНН

Читайте також: