fbpx
Право

Українські суди попросили не публікувати на сайті судової влади привітання та публікації інших інтернет-видань

Українським судам рекомендують дотримуватися порядку, що регламентує розміщення інформації на веб-сторінці загальних судів інтернет -ресурсу судової влади. Повідомляється, що з такими рекомендаціями до голів місцевих загальних та апеляційних судів звернулася Рада суддів загальних судів, після того, як була проведена відповідна перевірка інформаційного наповнення сайтів судової влади.

Наголошується, що в ході такої перевірки були виявлені факти порушень вимог до інформації, що публікується на веб-порталі. Так, суди були викриті в публікації привітань зі святами і ювілеями. В якості прикладів було наведено привітання Апеляційного суду Волинської області з професійним святом журналістів та Новокаховського місцевого суду АР Крим з днем ​​будівельника. Відзначений був і Ленінський районний суд міста Севастополя, який привітав усіх з піонерським святом, яке, нагадаємо, раніше відзначалося 19 травня.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також наголошується, що іноді для наповнення сторінок інформацією, використовуються публікації інтернет-видань.

За словами голови Ради суддів загальних судів Інни Отрош, які наводяться у ЗМІ, така ситуація є неприпустимою. Інна Отрош вважає, що інтернет -ресурс судової влади не повинен використовуватися в особистих цілях, а інформація. яка публікується на ньому, повинна стосуватися виключно діяльності судів. Нагадаємо, що раніше судам пропонувалося публікувати інформацію щодо списку справ, призначених до розгляду.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: ligazakon.ua

Читайте також: