fbpx
Новини світу

План «Росатому» щодо співпраці РФ і України в галузі ядерної та радіаційної безпеки схвалений Медведєвим

  Росія і Україна підпишуть угоду про співпрацю в разі виникнення ядерної аварії та обмін інформацією в галузі радіаційної безпеки.

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження, яким схвалив представлений держкорпорацією "Росатом" і попередньо опрацьований з українською стороною проект угоди між урядами двох країн "Про оперативне оповіщення про ядерну аварію та обмін інформацією в галузі ядерної та радіаційної безпеки".

" Росатому" доручено провести спільно з МЗС РФ переговори з Україною і після досягнення домовленостей підписати зазначений документ.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"У разі виникнення ядерної аварії на установці або при здійсненні діяльності у сфері використання атомної енергії в мирних цілях на території держави однієї сторони, яка спричинила або може спричинити транскордонний викид радіоактивних речовин на територію держави іншої сторони, сторона, на території якої сталася така ядерна аварія , негайно сповіщає про це іншу сторону", – йдеться в тексті проекту.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, у випадку, якщо одна зі сторін зареєструє факт погіршення радіаційної обстановки, про це негайно інформується партнер.

Згідно з документо , щорічно сторони обмінюються інформацією про безпечність ядерних установок, при цьому відомості, що становлять держтаємницю, сторонами одна одній не передаються.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: