fbpx
Політика

Україна повинна вміло використовувати свій геополітичний стан – Леонід Кучма

 Україна повинна вміло використовувати свій геополітичний стан, і якщо країна вибрала європейський вектор розвитку, то це не означає, що потрібно псувати відносини з іншими країнами, в тому числі з Росією, заявив другий президент України (1994 -2005рр.) Леонід Кучма.

 Виступаючи у вівторок у Сімферополі перед студентами та викладачами Кримського індустріально – педагогічного університету, Л.Кучма сказав: "Я переконаний, що якщо сьогодні поставити запитання в цьому залі, який стратегічний курс розвитку України ви бачите, то ви все однозначно скажете – європейський. Але це ні в якому разі не означає, що ми кудись маємо розгорнутися, від когось йти. Місце у нас відоме, воно з усіх точок зору, особливо з геополітичної точки зору, дуже комфортне. Треба тільки цим місцем вміло користуватися. І те, що поруч з нами, в тому числі велика Росія, з цим треба рахуватися".

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 "Найголовніше – завжди треба знаходити взаєморозуміння, завжди треба виходити з того, що до нас теж повинні ставитися на рівні, що ми ні в кого не повинні бути підмайстром, ми не повинні прикладати руку і говорити, що те, що нам скажуть або з Москви, або з Брюсселя, або з Вашингтона, чи ще звідки-небудь, то треба поступати ось так. У нас завжди має бути позиція, виходячи з наших національних інтересів, а наша позиція – не служити комусь, а служити своєму народові, щоб з кожним роком люди відчували впевненість у завтрашньому дні. Того, чого сьогодні, на наш жаль, немає", – підкреслив екс – президент.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Л.Кучма також додав: "Ми всі прекрасно розуміємо, і не треба будувати ілюзій, не треба переконувати всіх і вся в тому, що у нас все чудово і дивно, бо люди відчувають завжди по тому, що є у них в кишені. Їх не цікавить велика політика – багатьох цікавить, як поповнити сімейний бюджет".

 Під час зустрічі від імені Кримського державного індустріально – педагогічного університету його ректор Февзі Якубов подарував Л.Кучмі розшитий золотом халат і тюрбан, а також портрет його дружини Людмили Кучми.

 Своєю чергою, Л.Кучма від імені свого президентського Фонду "Україна" п’ятьом студенткам університету вручив іменні премії.

 Крім того, Л.Кучма вручив від свого фонду для університету Коран в художньому виконанні.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: