fbpx
Право

Президент призначив нового суддю Конституційного суду України

 Сьогодні головою держави був підписаний указ під номером 512/2013, яким Кампо Володимира Михайловича у зв’язку з досягненням 65-річного віку звільнено з посади судді Конституційного Суду України. Віктор Янукович іншим своїм указом – призначив Касмініна Олександра Володимировича на посаду судді КСУ.

 Останнім місцем роботи Олександра Касмініна до призначення в КСУ був Апеляційний суд Полтавської області, в якому Касмінін працював на посаді голови цієї судової інстанції. Олександр Касмінін народився в 1966 році. Після закінчення Харківського юридичного інституту він працював у районних прокуратурах Полтавської області, в в 1993 році Олександр Касмінін був обраний на посаду судді Диканського суду Полтавської області. У 1999-му році Олександр Касмінін був призначений суддею Полтавського обласного суду безстроково. З 2001 року ця судова інстанція стала Апеляційним судом Полтавської області. Навесні 2006 року Олександр Касмінін був призначений на посаду заступника голови Апеляційного суду Полтавської області, а в 2011 році став його керівником.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Конституційний суд України є єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні, а його завданням є гарантування верховенство української Конституції як Основного Закону держави. Свою діяльність Конституційний суд України почав 18 жовтня 1996 року. До складу суду входить 18 суддів.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна, Wikipedia.org

Читайте також: