fbpx
Політика

Тігіпко звинуватив Кабмін у затягуванні введення казначейських векселів

Народний депутат від фракції «Партії регіонів» Сергій Тігіпко впевнений, що Кабінет міністрів України затягує введення казначейських векселів. Прийнятий закон був підписаний президентом ще в липні поточного року, але досі з невідомих причин він не вступив в дію. Про це він повідомив в ході пленарного засідання Верховної Ради у вівторок, 17 вересня.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Ми домовлялися, що уряд проведе переговори з Національним банком України, і ці векселі можна буде брати в заставу рефінансування комерційним банкам, і це, безумовно, поліпшило б ситуацію в першу чергу експортерів. Але президент підписав закон наприкінці липня, минуло півтора місяця. Сьогодні постанова Кабінету міністрів повністю дозволяє включити векселя в роботу, але вона не підписана», – підкреслив Сергій Тігіпко.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, згідно з прийнятим Верховною Радою законом про векселі, Кабінету міністрів дозволено випускати векселі терміном на 5 років з прибутковістю до 5%.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: