fbpx
Політика

Один зі снарядів з зарином, випущених по Дамаску, виявився радянським

Інспектори ООН, які розслідували хімічну атаку в Сирії, дійшли висновку, що один із снарядів, випущених по передмістю Дамаска, відповідає ракеті М-14 радянського виробництва. Відзначається, що знайдений уламок снаряда має гравіювання на кирилиці – Гіш 425-6 7-179 К.

При цьому генсек ООН Пан Гі Мун підкреслив, що боєголовки могли бути кустарного виробництва.

"За зовнішніми даними і вимірами відповідає характеристикам одного з варіантів виконання артилерійського снаряда М-14 з оригінальною або імпровізованою боєголовкою", – йдеться в доповіді експертів ООН.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Інспектори ООН у своїй доповіді відзначають, що в околицях Східної Гути були знайдені й інші розірвані боєприпаси, вироблені як кустарним способом, так і промисловим виробництвом.

140- міліметрові снаряди М-14 були розроблені для реактивної системи залпового вогню РПУ -14 , яка в 1956 році поступила на озброєння армії СРСР. За словами фахівців, снаряд М-14 може оснащуватися як осколково-фугасним, так і хімічним боєзарядом або боєголовкою з білим фосфором.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

З середини 1960- х років на зміну установці РПУ- 14 на озброєння Радянської армії почала надходити більш сучасна БМ -21 "Град". У Сирію подібні установки поставлялися з 1967 до 1969 року і в даний час зняті з озброєння.

Один зі снарядів з зарином, випущених по Дамаску, виявився радянським (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: