fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МВС України за бюджетні кошти купило в Ялті апартаменти за 14 млн грн – Москаль

 Народний депутат Верховної Ради України VII скликання, перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Г. Москаль повідомив УНН, що МВС за бюджетні кошти купило в Ялті розкішні апартаменти за 14 млн грн.

"У грудні 2012 року за вказівкою керівництва МВС України була перерахована велика сума грошей на придбання нерухомості приватному підприємцю з міста Ялти, якомусь Тащілкіну Сергію Олександровичу. 6 грудня 2012 року між ТОВ Тащілкін С.О. та ГУ МВС України в АР Крим укладено договір на придбання нерухомого майна", – заявив нардеп Геннадій Москаль.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Нардеп зазначає, що на підставі договору 28 грудня 2012 ГУ МВС України перерахувало з бюджету С. Тащілкіну 14 222 498 (чотирнадцять мільйонів двісті двадцять дві тисячі чотириста дев’яносто вісім) гривень дванадцятьма платежами в один день ( 28.12.2012 року).

"Зроблено це за схемою, щоб не проводити тендер, що є грубим порушенням вимог Закону України "Про державні закупівлі". Крім цього, ГУ МВС України в Криму перерахував з бюджету на придбання нерухомого майна ТОВ КУА "Владінвест груп" 500000 (п’ятсот тисяч) гривень п’ятьма платежами. Нерухомість (апартаменти) куплена в Ялті. Цікаво, що державне казначейство України 28.12.2012 року закрило всі операції і залишок коштів на рахунках бюджетних установ був перерахований до Києва. Для кого куплені розкішні апартаменти? На ці питання має відповісти Державна фінансова інспекція і Генеральна прокуратура України, куди я направив депутатські звернення для перевірки завідомо незаконних фінансових операцій", – резюмував Г. Москаль.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Джерело: УНН

Читайте також: