fbpx
Футбол

Ліга чемпіонів. «Реал Сосьєдад» – «Шахтар»: перший матч донецького клубу в груповому раунді

Сьогодні ввечері свій перший поєдинок у груповому раунді Ліги чемпіонів зіграє донецький «Шахтар», який, нагадаємо, після виключення з єврокубків «Металіста», залишився єдиним представником України у цьому турнірі. Матч «Реал Сосьєдад» – «Шахтар» розпочнеться на стадіоні «Аноета» у Сан -Себастьяні о 21:45 за київським часом. Розсудить український та іспанський клуби румунський рефері Овідіу Хацеган, а пряма трансляція першого матчу «Шахтаря» у груповому раунді Ліги чемпіонів запланована на телеканалі «1+ 1».

Донецький «Шахтар» грає в Лізі чемпіонів у ранзі переможця української футбольної першості, а «Реал Сосьєдад», несподівано для багатьох фахівців зайняв четверте місце в іспанській Прімері за підсумками минулого сезону. Нагадаємо, що на шляху до групового раунду Ліги чемпіонів «Реал Сосьєдад» залишив за бортом турніру «Ліон». Не зможуть допомогти сьогодні іспанському клубу травмовані Карлос Мартінес і Іфран, що вважаються в «Реал Сосьєдад» основними гравцями.

Донецький «Шахтар» свій останній поєдинок в УПЛ програв з рахунком 2:3 львівським «Карпатам» і складно сказати, як ця невдача вплине на сьогоднішній настрій гірників. У складі «Шахтаря» уболівальники не побачать сьогодні Дмитра Гречишкіна, Василя Кобіна та Дмитра Чигринського. І, якщо відсутність перших двох футболістів якось можна пояснити, то неприбуття до Іспанії Чигринського можна назвати сюрпризом. Швидше за все, сьогодні Мірча Луческу випустить в основі відразу декількох новачків «Шахтаря», у яких буде шанс довести свою профпридатність на високому рівні.

Напередодні поєдинку у Сан -Себастьяні Мірча Луческу заявив, що в матчі багато що вирішить те, «чия середня лінія виявиться сильнішою». А капітан гірників Даріо Срна підкреслив, що рівень матчу «Реал Сосьєдад» – «Шахтар» такий, де «помилки не прощаються».

Наставник «Реал Сосьєдаду» Ягоба Аррасанте назвав донецький «Шахтар» сильним суперником, який має «великий досвід у Лізі чемпіонів». Однак, як підкреслив наставник іспанського клубу, його команда постарається здобути сьогодні перемогу . Без сумніву, перемогти сьогодні хоче і донецький «Шахтар», а тому ввечері нас чекає цікавий матч, в якому складно виділити явного фаворита.

Читайте також: