fbpx
Політика

Кучерена: «Сноуден знаходиться під приватною охороною»

Відомий російський адвокат Анатолій Кучерена в інтерв’ю телеканалу RT повідомив, що колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден живе в Росії і забезпечений приватною охороною.

"Його місце проживання не видається нікому. Це зроблено на його прохання, тому що ми розумієм , що рівень небезпеки досить високий, і говорити або розшифровувати його місце проживання, мені здається, поки неможливо", – сказав Кучерена і додав, що Сноуден сам визначає рівень власної безпеки.

Крім того, як розповів адвокат, Сноуден часто виходить на прогулянки і навіть має можливість подорожувати. На питання журналіста, чи впізнавали Сноудена на вулиці або в інших місцях, адвокат відповів: "Ні, поки ніхто його не впізнає".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Анатолій Кучерена також повідомив, що батько, мати, бабуся і дідусь Сноудена, можливо, незабаром відвідають Росію, запрошення батькові вже надіслано.

"Це не затягується, запрошення я відправив, у нього є свої плани. Зараз ми з ним практично щодня розмовляємо. Найближчим часом – дату поки говорити не буду – він відвідає Росію для зустрічі з сином. Швидше за все, мати також приїде і, може, бабуся і дідусь", – сказав Кучерена.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Було поставлено і питання про те, в якій сфері Сноуден планує докласти свої зусилля, на що Кучерена відповів, що, швидше за все, той буде займатися правозахисною діяльністю.

Кучерена: «Сноуден знаходиться під приватною охороною» (відео):

За матеріалами: rt.ru

Читайте також: