fbpx
Новини світу

“Коста Конкордіа” поставили у вертикальне положення

Операція з підйому затонулого круїзного лайнера "Коста Конкордіа", що затонув біля італійського острова Джильо, завершена. Про це повідомив журналістам голова Департаменту цивільного захисту та надзвичайний комісар з ліквідації наслідків аварії корабля Франко Габріеллі.

Він розповів, що після 19- годинної операції  судно поставили у вертикальне положення.

Нагадаємо, в ніч на 14 січня минулого року круїзний лайнер "Коста Конкордіа", що здійснював круїз по Середземномор’ю, напоровся на риф, занадто близько підійшовши до берега, і затонув. У цей час на його борту знаходилися 4,2 тис. пасажирів і членів екіпажу. В результаті корабельної аварії загинули 32 людини. Тіла двох так і не були виявлені.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

В італійському місті Гроссето проходить судовий процес, фігурантом якої є капітан Франческо Скеттіно, якого правосуддя звинувачує у ненавмисному вбивстві, затопленні судна, халатності. Ще п’ять обвинувачених з числа членів екіпажу і керівництва компанії- судновласника "Коста Крочере" уклали угоду з судом і їх терміни можуть скласти від декількох місяців до 2 років 10 місяців.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Коста Конкордіа" поставили у вертикальне положення (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: