fbpx
Театр

Директор ДАБТ розповів про плани театру

В інтерв’ю журналістам директор Большого театру Володимир Урін спростував інформацію про те, що деякі опери зникнуть з репертуару. За словами керівника ДАБТ, терміни виходу вистав «Іоланта» і «Мавра» просто будуть перенесені «з технічних причин». Всі інші прем’єрні постановки вийдуть на сцені Большого театру в раніше обумовлені терміни.

У грудні Едріан Ноубл (Англія) поставить на основній сцені «Дона Карлоса» Верді, в кінці сезону Флоріс Віссер (Нідерланди) випустить оперу Моцарта «Так чинять усі». Також будуть відновлені постановки «Летючий голландець» Вагнера (реж. Петро Конвічний) і «Царська наречена» Римського- Корсакова (реж. Юлія Певзнер).

Плани балетної трупи, які раніше сформував Сергій Філін, також залишаються в силі. Глядачі ДАБТ зможуть побачити 3 прем’єри: «Марко Спаду» П’єра Лакотт (Франція), «Даму з камеліями» Джона Ноймайера (США) і «Приборкання норовливої» Жана – Крістофа Майо (Монако).

«Я і зараз заявляю, що ніяких кровожерливих планів із застосуванням водометів здійснювати не збираюся. І як і раніше підтверджую, що хотів би працювати з тією командою, яка склалася у ДАБТ. Але по дорозі ми можемо когось втратити, з кимось розлучитися. Ніяких гарантій на цей рахунок я пресі не давав», – заявив Урін.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: