Верховна Рада України скасувала обов’язкову заміну водійських прав СРСР і дозволила на виборах голосувати бездомним

 Сьогодні український парламент ухвалив рішення про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту бездомних. Згідно з рішенням Ради, питання включення бездомних в реєстр виборців буде впорядковане, а також буде створено центр обліку бездомних. Громадянин України, який не має зареєстрованого місця проживання, буде погоджувати з центром обліку бездомних свою виборчу адресу. Таке узгодження може бути також проведено з соціальною службою, у складі якої створено структурний підрозділ, що займається урахуванням бездомних.

 Цікаво, що точні дані про кількість бездомних в Україні не називаються. У різних ЗМІ писали про те, що кількість бездомних в Україні може становити від 100 тисяч до двох мільйонів осіб.

Related Post

 Верховна Рада ухвалила сьогодні також закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», норми якого стосуються питання дії водійських посвідчень, виданих на радянських бланках.

 Даний закон говорить про те, що посвідчення водія, які були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, можуть бути замінені на нові водійські посвідчення за бажанням їх власника, а також у випадках, які передбачені чинним українським законодавством.

 За матеріалами : podrobnosti.ua, ubr.ua

Leave a Comment