fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Адвокат: Мельник збирається приїхати в Україну

Адвокат скандально відомого ректора університету податкової служби України Петра Мельника переконаний в тому, що його підзахисний планує приїхати в Україну. Таку думку Руслан Місюна висловив в інтерв’ю українським ЗМІ.

«На мою думку, Петро Мельник планує приїхати в Україну», – заявив адвокат ректора.

При цьому правозахисник Мельника не зміг сказати, коли конкретно може відбутися приїзд екс – ректора податкового університету Петра Мельника. Крім того, Руслан Місюна відмовився коментувати інформацію про те, що нібито його підзахисний може попросити у влади Сполучених Штатів надати йому статус біженця.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«Я не можу коментувати чиїсь фантазії», – підкреслив він.

Нагадаємо, що раніше народний депутат України Геннадій Москаль повідомив, що у відповідь на депутатське звернення до Генеральної прокуратури прийшла відповідь, в якій сказано, що оголошений в розшук Петро Мельник зараз знаходиться в Сан-Маркосі (Каліфорнія, США).

Стало відомо, що Україна просить видати Мельника на «взаємних умовах». Зокрема, з боку Генеральної прокуратури України на адресу американських колег було направлено клопотання про видачу Петра Мельника. Клопотання направили незважаючи на те, що між Україною і США не підписаний договір про екстрадицію.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Як відомо, 9 серпня 2013 року Петро Мельник зник з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет. Зараз втікача оголосили у всеукраїнський та міжнародний розшук, а також у розшук по лінії Інтерполу. Раніше, 27 липня 2013 року, співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди заарештували ректора університету державної податкової служби України Петра Мельника. Повідомлялося, що чиновник зажадав і отримав від двох українців неправомірну вигоду у розмірі 40 і 80 тисяч гривень.

За матеріалами: УНН

Читайте також: