fbpx
Новини світу

Costa Concordia приведуть у вертикальне положення до ранку

За повідомленням видання Corriere della Sera, посилаючись на одного з відповідальних за операцію інженерів Серджо Джиротті, затонулий лайнер Costa Concordia буде піднятий і приведений у вертикальне положення до світанку наступного дня.

«В принципі ми задоволені ходом проведення операції з підйому судна, навіть незважаючи на те, що час її проведення збільшується. Спочатку, фахівцями передбачалося, що підйом судна займе як мінімум 12 годин, проте не виключалося, що вся операція може зайняти більше часу, так як кожен етап вимагає максимальної обережності і контролю. У підйомі лайнера Costa Concordia беруть участь більше 500 осіб. Для того, щоб поставити лайнер вагою більш ніж 114 тисяч тонн у вертикальне положення, його необхідно спочатку підняти стропами на 65 градусів. Для цих цілей біля берегів була зібрана конструкція вагою в 30 тисяч тонн із сталі і 18 тисяч тонн з бетону», – сказав Джиротті в інтерв’ю виданню.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Голова служби Цивільної оборони Італії Франко Габріеллі, відповідальний за операцію з усунення наслідків аварії круїзного лайнера, підтвердив пресі, що роботи з підйому судна триватимуть всю ніч.

Підняття стропами Costa Concordia (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: