fbpx
Право

Яценюк просить більшість підтримати законопроект про внесення змін до Конституції щодо реформування судової системи

  Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк просить парламентську більшість підтримати опозиційний законопроект про внесення змін до Конституції, щодо реформування судової системи.

"Щодо змін до Конституції України про реформу судового устрою, я хочу вам нагадати, пане голово, що 164 народних депутати мають законодавчу ініціативу про внесення змін до Конституції України, завдяки чому українські судді стали б незалежними", – сказав він в ході засідання погоджувальної ради Верховної ради в понеділок.

"Ми просимо вас дати вказівку зареєструвати цей законопроект, і звертаємося до наших політичних опонентів з проханням дати голоси, щоб направити цей законопроект до Конституційного суду для отримання відповідного висновку Конституційного суду", – сказав А. Яценюк.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, ще один законопроект щодо внесення змін до Конституції України, щодо реформування рахункової палати, щодо якої опозиція наполягає на необхідності повернути діяльність Рахункової палати в конституційне русло. 

"Зараз Рахункова палата неконституційно здійснює свої повноваження, оскільки з 14 членів рахункової палати 1 призначений законно. Тому ми звертаємося до вас і наших політичних опонентів, щоб сформувати склад рахункової палати", – сказав А. Яценюк.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За його словами, такий орган як Рахункова палата має формуватися за пропорційним принципом у стінах Верховної Ради. А. Яценюк зазначив, що це питання необхідно вирішити на поточному тижні, щоб Рахункова палата могла почати функціонувати.

За його словами, такий підхід дасть можливість законопроекту про внесення змін до Конституції України, щодо реформування Рахункової палати, отримати 300 голосів у Верховній Раді і Рахункова палата, таким чином, зможе отримати повноваження з контролю за доходами та витратами держбюджету.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: