fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Примор’ї на судноремонтному заводі горить атомний підводний човен

У Приморському краї на судноремонтному заводі «Зірка» загорівся атомний багатоцільовий підводний човен "Томськ", як повідомляється, потерпілих від пожежі немає, екіпаж субмарини вчасно залишив судно. АПЧ загорівся в плавучому доці заводу "Зірка", розташованому в селищі Великий Камінь в Примор’ї, під час проведення зварювальних робіт, займання сталося між корпусами човна і призвело до сильного задимлення.

"Відразу ж при виникненні задимлення в міжкорпусному просторі човна, весь особовий склад корабля організовано покинув корабель. Зараз усередині корпусу нікого немає, в самому корпусі загоряння немає, задимлення також немає", – повідомили в Головному штабі ВМФ.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

До справжнього моменту, завдяки проведеній пінній атакці, ситуація на підводному човні і в доці стабілізувалася. "Ситуація під контролем, положення не погіршується. Зараз фахівці з’ясовують, наскільки піна виявилася ефективною", – розповіло джерело в керівництві Тихоокеанського флоту, додавши, що проливка піною міжкорпусного простору АПЧ триває.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Також, за словами представника Головного штабу ВМФ, немає ніяких загроз вибуху, так як перед постановкою в плавдок ядерний реактор субмарини був заглушений, а весь боєзапас вивантажений. "Загрози радіаційного зараження немає. Зброя з човна вивантажена. Ситуація повністю контролюється. Загрози для жителів міста немає", – запевнило джерело.

У Примор’ї на судноремонтному заводі горить атомний підводний човен (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: