fbpx
Політика

Пан Гі Муну вручили доповідь щодо хімзброї в Сирії

За словами офіційного представника генсекретаря Мартіна Несірки, генеральний секретар Всесвітньої організації Пан Гі Мун отримав доповідь щодо хімічної зброї в Сирії і в понеділок 16 вересня, повинен представити його членам Ради Безпеки ООН.

"Доповідь місії Об’єднаних Націй з розслідування тверджень про застосування хімічної зброї в Сирійській Арабській Республіці передана генеральному секретарю", – повідомив Мартін Несірки, додавши, що доповідь була доставлена в Нью-Йорк главою групи інспекторів – шведським професором Оці Сельстремом.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Мартін Несірки також повідомив, що з ранку в понеділок (за місцевим часом), генеральний секретар ООН у ході закритої наради проінформує про доповідь Раду Безпеки, після чого, о 20:50 (по Москві) Пан Гі Мун виступить перед журналістами і розповість про результати розслідування.

Нагадаємо, група експертів ООН займалися розслідуванням передбачуваної хімічної атаки в Сирії, проте, завданням групи було встановлення факту застосування отруйних речовин, але не виявлення винних.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Пан Гі Муну вручили доповідь щодо хімзброї в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: