fbpx
Політика

Саакашвілі vs Іванішвілі: Влада в Грузії узурпується

«Прем’єр-міністр відкрив вже двічі нами відкрите будівництво ГЕС», – заявив сьогодні, 16 вересня, президент Грузії Михайло Саакашвілі на зустрічі з парламентською меншістю, даючи коментарі про закладення фундаменту прем’єр – міністром і міністром енергетики Грузії Шуахеві ГЕС.

«Прем’єр-міністр відкрив вже двічі нами розпочате будівництво Шуахеві ГЕС. Даному будівництву ми дали старт ще три роки тому. Це той самий прем’єр-міністр, який зупинив вже завершений Технічний університет у місті Батумі. Це той самий прем’єр-міністр, який начисто зупинив будівництво об’їзної залізниці навколо Тбілісі. Це не жарти, і не сільська стежка, а об’їзна залізниця, простій у будівництві якої, само собою, має на увазі колосальні збитки. Це той самий прем’єр-міністр, який позбавляє майбутнього Кутаїсі, бажаючи перенести парламент в Тбілісі, тільки тому, що він буде поблизу від його палацу. Це той самий прем’єр-міністр, який призупинив будівництво стратегічної залізниці до Європи, а натомість обіцяє про входження в Євразійського союзу. Якщо в такій ситуації «Грузинській мрії» вдасться пронести поправки до Конституції до парламенту, то тоді тут вже і говорити не буде про що. Як такий, сам прогрес у Грузії призупиниться, і ми будемо мати справу з прямим узурпуванням влади», – заявив Саакашвілі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами президента, перенесення парламенту з Кутаїсі назад до Тбілісі Іванішвілі необхідно, щоб після своєї відставки легко контролювати політиків і, утримувати, таким чином, владу в своїх руках. «Іванішвілі збирається довести кворум до двох третин, що дасть йому можливість для здійснення ряду фундаментальних змін», – додав президент.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Нагадаємо, що вибори президента в Грузії пройдуть восени, 27 жовтня. Відповідно до Конституції Грузії, Михайло Саакашвілі взяти участь у виборах не зможе. На сьогоднішній день офіційно зареєстровано 47 кандидатів у президенти.

Іванішвілі піде за Саакашвілі? (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: