fbpx
Події

Почався підйом лайнера «Коста Конкордіа» біля берегів Джильо

Біля берегів острова Джильо в Італії почалася операція з підйому затонулого пасажирського лайнера «Коста Конкордіа». The Daily Telegraph веде відеотрансляцію з місця подій.

Операція з підйому лайнера почалася об 11:00 за московським часом. Спочатку проведення операції планувалося на 08:00 за московським часом, але у зв’язку з несприятливими погодними умовами її відклали на 3 години. Також повідомлялося, що всі необхідні перевірки були зроблені, і ніяких технічних неполадок виявлено не було.

Навігація на час проведення операції в районі зупинена. За попередніми даними, операція з підйому лайнера обійдеться в суму близько мільярда доларів, яка буде виплачена компанією, де було застраховане судно.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Глава департаменту з надзвичайних ситуацій Італії Франко Габріеллі заявив, що раніше подібних операцій з підняття настільки важких лайнерів в безпосередній близькості від берега в його країні не проводилося.

За повідомленнями The Daily Telegraph, лайнер буде встановлений і закріплений у вертикальне положення і в такому стані доставлений на утилізацію. У разі неможливості цієї операції, лайнер буде розпиляний і транспортований частинами.

Нагадаємо, що судно «Коста Конкордіа» спочиває на скелястому березі італійського острова Джильо з січня 2012 року. Для того, щоб виключити можливість його подальшого потоплення, лайнер спеціально закріплювали. Крім цього, з лайнера було відкачане все пальне. Судно «Коста Конкордія» 13 січня 2012 року під час вчинення семиденного круїзу наштовхнулося на кам’яні скали поблизу острова Джильо в регіоні Тоскана (Італія) і через пробоїни, що утворилася (за різними даними від 30 до 70 метрів) почало стрімко тонути. На момент зіткнення на лайнері перебувало 3216 пасажирів з 62 країн (зокрема з Росії та країн СНД) і 1023 члени команди. В результаті краху загинули 30 осіб і ще двоє вважаються зниклими безвісти.

Читайте також:  В жахливому ДТП загинув мешканець Прикарпаття

Операція з порятунку лайнера почалася (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: