fbpx
Новини світу

Перші ОБТ «Оплот» успішно пройшли ходові і вогневі випробування

  Виготовлені на замовлення Таїланду на потужностях ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) два перших серійних основних бойових танки (ОБТ) "Оплот" успішно пройшли ходові і вогневі випробування на полігоні в р-ні С.Чугуев (Харківська обл), повідомили агентству "Інтерфакс- Україна" у понеділок у прес -службі держконцерну "Укроборонпром " з посиланням на гендиректора концерну Сергія Громова.

Як зазначив С. Громов, в ході першого етапу ходових і вогневих випробувань, танки продемонстрували хід на різних швидкостях, а також здатність маневрування. У ході бойових стрільб обидва танки здійснили постріли з гармат 125-мм, 7,62 -мм спарених кулеметів, а також 12,7 мм зенітних кулеметів. Всі цілі були уражені.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"В цілому, випробування ОБТ "Оплот" підтвердили передбачені конструкторами якісні параметри і технічні характеристики бойової машини", – підкреслив глава держконцерну .

Випробування ще трьох танків першої партії намічені на найближчий час, повідомив він.

"Реалізація контракту з тайською стороною здійснюється відповідно до графіка , перші п’ять машин будуть передані замовнику в обумовлені терміни", – підкреслив С. Громов.

Глава "Укроборонпрому" також підтвердив готовність до подальшого нарощування ВТС з Таїландом.

Україна і Таїланд уклали контракт на постачання 49 танків ОБТ "Оплот" обсягом понад $ 200 млн восени 2011 року. Виконання контракту на потужностях, що входить до складу держконцерну "Укроборонпром" ДП "Завод ім. Малишева" розпочато навесні 2012 року.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За даними джерел агентства "Інтерфакс- Україна" в оборонному секторі, постачання перших п’яти машин в Таїланд намічені на осінь.

Україна в останні роки активно розвиває військово-технічне співробітництво з Таїландом. Обсяг укладених в 2006-2011 роках і реалізованих сьогодні контрактів на постачання тайській стороні української бронетехніки, і зокрема, БТР- 3Е1 і ОБТ "Оплот", перевищує $ 0,5 млрд.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: