fbpx
Спорт

НОК вніс до реєстраційного списку Абхазію і Південну Осетію

 Як повідомив сьогодні, 16 вересня, Громадський мовник Грузії, національний олімпійський комітет (НОК) Росії ввів Абхазію і Південну Осетію в реєстраційну базу як окремі суб’єкти. За даними телеканалу, головний офіс Міжнародного олімпійського комітету в місті Лозанні про це нічого не знає.

 «Це вкрай неприємний прецедент. З боку Грузії на це буде відповідне реагування. Південна Осетія і Абхазія не визнані ООН та більше 99 % країнами світу і, відповідно, не можуть бути визнані Міжнародним олімпійським комітетом. Участь Південної Осетії і Абхазії в будь-якій програмі Олімпійських ігор виключено в якості представників від незалежних держав», – заявив перший віце-президент НОК Грузії Елгуджа Берішвілі.

 За даними Громадського мовника Грузії, офіційний Тбілісі вже готує ноту протесту з даної ситуації.

 Нагадаємо, що після закінчення серпневого п’ятиденного конфлікту і заняттям російськими військами територій Абхазії і Південної Осетії, під контроль російських військових відійшло близько 20 -ти відсотків грузинських територій. Гаазький суд Абхазії і Південної Осетії надав статус «окупованих територій».

Окупація Грузії – 08. 08. 08. (відео): 

За матеріалами: Грузія Онлайн

Читайте також: